Sticla securizata

CE ESTE SECURIZAREA SI SEMISECURIZARAEA

 

Sticla securizata sau intarita este produsa prin incalzirea sticlei la o temperatura de aproximativ 650 de grade Celsius, punct in care aceasta incepe sa se inmoaie. Suprafetele externe sunt atunci racite cu rapiditate, creand astfel o compresie puternica. Procesul de incalzire urmat de cel de racire este efectuat controlat electronic, iar parametrii dupa care se realizeaza  acest proces influenteaza fundamental calitatea geamului securizat.STICLASECURIZATA1

Rezistenta sa mecanica la indoire este de obicei de patru sau cinci ori mai mare decat a sticlei normale si de aceea este folosita in aplicatii unde se impune strangerea mecanica a diverselor piese metalice pe sticla. Daca se sparge, se fractureaza in cioburi foarte mici, inofensive, astfel fiind asigurata securitatea si siguranta persoanelor care pot veni in contact cu sticla.

Sticla semisecurizata sau calita, este sticla in suprafata careia se induc tensiuni de compresiune printr-un alt procedeu controlat de incalzire-racire decat la sticla securizata, cu scopul de a-i da o rezistenta marita la solicitari mecanice si termice precum si caracteristici la spargere stabilite. Sticla semisecurizata are un alt desen de spargere decat sticla securizata, ea se sparge in bucati de mari dimensiuni.

 

REZISTENTA MECANICA A STICLEI SECURIZATE

 

Sticla securizata asigura o rezistenta la socuri si la incovoiere de 5 ori mai mare decat cea a unei sticle obisnuite . Rezistenta la socuri permite unui geam securizat de 8mm sa suporte greutatea unei bile de otel de 500 g care cade de la o inaltime de 2 m. Cu titlu comparativ, aceeasi bila care cade de la inaltimea de 0.3 m, sparge un geam obisnuit de aceeasi grosime. Pe de alta parte rezistenta la incovoiere a geamului securizat termic este net superioara fata de cea a unui geam obisnuit. Aceasta rezistenta se caracterizeaza printr-o tensiune de rupere la incovoiere minima de 129 MPa.

 

UTILIZAREA GEAMULUI SECURIZAT

Sticla cu o rezistenta de patru ori mai mare decat sticla float netratata. In caz de spargere se descompune in cioburi mici, uniforme, cu colturile rotunjite, reducand considerabil riscul unor accidentari. Sticla securizata este extrem de rezistenta la indoire, spargere, modificari de temperatura si de aceea are o arie larga de utilizare, cu precadere in domeniul arhitectural.

 

EXTERIOR

Pereti cortina, fatade structurale, luminatoare, cupole, ferestre, balustrade, sere, usi exterioare, vitrine, cabine telefonice, copertine, portaluri, etc. Sticla securizata este obligatorie in zonele in care fatada vitrata trebuie sa faca fata unui stres termic ridicat, cum ar fi situatiile in care se foloseste o sticla cu grad mai mare de absorbtie pe fata sudica a cladirii, sau in vecinatatea unor surse interne de caldura (radiatoare, sisteme de incalzire).

 

INTERIOR

Usi si pereti despartitori, mobilier de birou, casnic si comercial, cabine de dus, lifturi, trepte, balustrade, pardoseli, piscine, acvarii, etc.

STICLASECURIZATA4STICLASECURIZATA2

STICLASECURIZATA5        STICLASECURIZATA3       STICLASECURIZATA6

 

PVC-ALUMINIU - Telefon: +40.773.714.154 / E-mail: office@pvc-aluminiu.ro