Pereti cortina

       Modern si atractiv, peretele cortina confera o distinctie deosebita constructiei careia i se ataseaza, asigurand in acelasi timp perfectiunea detaliului. Peretele cortina in viziunea unui constructor reprezinta o modalitate facila de a imbraca o constructie intr-un timp relativ scurt. Intretinerea acestora, in functie de modul de realizare si montare poate fi ieftina si usoara.

       Sistemele de pereti cortina sunt produse concepute complexproiectate si realizate unic pentru fiecare constructie.
Utilizand fatadele cortina din sticla, chiar si cladirile vechi pot capata un aspect modern si atractiv.

       Peretele cortina este, in plus, foarte util prin felul in care protejeaza constructiile de factorii mediului si prin izolarea fonica si termica necesara spatiilor de lucru si locuit.

Avantajele unui perete cortina sunt multiple:

 • protectia si infrumusetarea cladirilor ;
 • asamblare facila si rapida ;
 • rezistenta la factorii de mediu (inclusiv la presiunea vantului cu intensitate mare);
 • flexibilitate si rezistenta la deformarile cladirilor datorate vibratiilor, cutremurelor sau altor cauze;
 • izolare fonica si termica ;
 • intretinere usoara ;
 • greutate redusa ;
 • culori diverse si rezistente ;
 • adaptare la orice tip de cladire ;

Clasificarea Peretilor Cortina:

Peretii Cortina se impart din punct de vedere constructiv in urmatoarele categorii:

 • standard
 • structural
 • semistructural

Sistem Perete Cortina  PR 50 Profilco  –  Standard

 profilcoPeretele cortina standard este cel mai cunoscut si utilizat pe scara larga, profilele acestui sistem acopera vizibil sticla pe verticala si orizontala, uneori, atat arhitectii cat si clentii folosesc in locul capacelor standard pentru presoare profile ornamentale din aluminiu tip ogiva ce dau un aspect aerodinamic fatadei dar in acelasi timp in cazul in care sunt montate pe orizontala confera protectie suprafetei vitrate ( geamurilor termopan ) impotriva murdariei de la etajele superioare prin aruncarea acesteia in exteriorul cladirii.

 

 

pereti_cortina-1

In peretele cortina standard pot fi montate ferestre ( ochiuri mobile ) cu simpla deschidere, dubla deschidere sau basculare spre interior, dar si ochiuri mobile cu deschidere spre exterior. ce nu ies in afara ramei. Grosimea pachetului de geam termopan ce se monteaza, poate varia intre 6 si 32mm.

 

Sistem Perete  Cortina PR 50 Profilco  Structural

 

Peretele structural este un sistem ce ofera posibilitatea realizarii unor  structuri tridimensionale complexe, partea exterioara in functie de tipul sticlei poate oferi un aspect de oglinda continua.

Are o constructie articulata, proiectata sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii (datorata cutremurelor, vibratiilor etc.), dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu, fara a-si pierde din rezistenta la actiunea vantului sau din impermeabilitate.

Profilele sunt vizibile doar pe interior, in timp ce la exterior raman vizibile sticla si elementele de etansare : garniturile EPDM – sau liniile de silicon structural cu rezistenta UV – inguste dintre foile de sticla ce pot avea grosimi intre 6 si 32 mm.

De remarcat faptul ca pot fi realizate doar deschideri inspre exteriorul cladirii, ferestre basculante la partea inferioara cu deschidere spre exterior.

structural

pereti_cortina-2

Sistem Perete Cortina PR 50 Profilco  Semistructural

Fatada din cortina semistructural imbina versatilitatea sistemului clasic (standard) cu avantaje intilnite la sistemul structural.

Sunt disponibile doua categorii de pereti cortina semistructurali:

 • Perete cortina semistructural liniar
 • Perete cortina semistructural cu rama

Ambele variante au o constructie articulata, proiectata sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii (datorata cutremurelor, vibratiilor etc.), dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu, fara a-si pierde din rezistenta la actiunea vantului sau din impermeabilitate.

Peretii cortina semistructurali liniari au profilele vizibile din interior, pe exterior profilul este vizibil doar pe un sens (orizontal sau vertical), iar pe celalalt sens este vizibila o linie neagra (silicon rezistent la UV), ceea ce confera sistemului o continuitate a ochiurilor de sticla pe o anumita directie.

Se poate utiliza sticla cu grosimi cuprinse intre 6 si 40 mm, iar etansarea se realizeaza pe garnituri EPDM.

Deschiderile se pot realiza doar spre exteriorul cladirii.

Peretii cortina semistructurali cu rama au profile vizibile din interior, dar pe exterior este vizibil doar un contur ingust pentru fiecare sticla, iar ferestrele exterioare sunt identice cu corespondentele lor din interior si le confera un aspect continuu cand fereastra este inchisa.

Se poate utiliza sticla cu grosimi cuprinse de pana la 28mm, impermeabilitatea este asigurata de trei randuri de garnituri EPDM si de un sistem de scurgere pentru orice tip de acumulare de apa.

 

semistructural

pereti_cortina-3

 

Sistem Perete Cortina Exalco

EXALCO logo1

Faţada unei clădiri este, de regulă, cea mai importantă din punct de vedere al design-ului, deoarece dă tonul pentru arhitectura restului clădirii. Combinarea sticlei cu aluminiul oferă interiorului clădirii iluminarea adecvată şi climatul plăcut pentru clienții finali.

Faţada EXALCO impresionează prin varietate şi se îmbină cu aproape toate stilurile arhitecturale.

pereti_cortina-4

 

Albio 102

Sistem Perete Cortină

Descrierea Sistemului                                                                                     pereti_cortina-5 

Albio 102 este un sistem de top pentru realizarea pereţilor cortină semistructurali, care realizează o distanţă între ramele de aluminiu de 12mm. Caracteristica de bază a acestui sistem este că nu utilizează sisteme de blocare cu bolţuri a ramelor de aşezare a sticlelor de montanţii sau traversele structurii portante. Montarea sistemelor de acţionare a ochiurilor mobile se realizează rapid şi foarte uşor, pe oricare dintre ochiurile structurii, prin simpla montare a mânerului pe fereastra, chiar şi după finalizarea proiectului, fără costuri adiţionale. Principalele avantaje ale acestui sistem constau în uşurinţa şi rapiditatea asamblării ramelor şi a vitrajelor, care sunt prefabricate din atelier. Performantele obţinute cu ocazia testării sistemului Albio 102 la etanşeitatea la apă au fost excelente, plasând acest sistem în topul sistemelor de pereţi cortină semistructurali.

Utilizare

Realizarea de soluţii de închidere cu perete cortină a faţadelor clădirilor, cu o distanţă aparentă de 12mm între vitraje.

Date Tehnice

1 Aliajul de aluminiu AlMgSi 0,5 F22, DIN 1725
2 Vopsirea in camp electrostatic Conform standardului european QUALICOAT
3 Anodizarea Conform standardului european QUALANOD
4 Tolerante ELOT EN 12020-2
5 Garnituri EPDM
6 Dimensiuni montant Latime: 71,6mm; Adancime: intre 60,75mm si 142mm
7 Dimensiuni traversa Latime: 71,6mm; Adancime: intre 53mm si 113mm
8 Grosimea vitrajelor 20mm
9 Clasificarea sistemului conform standardelor europene Permeabilitate la aer (EN 12152): AE
Etanseitatea la apa in regim static (EN 12154): RE1500
Etanseitatea la apa in regim dinamic (ENV 13050): 188Pa/563Pa
Rezistenta la incarcarea din vant (EN 13116): 1,5kN/m2
Rezistenta la impact (EN 14019): I5/E5

 

Albio 130

Sistem Perete Cortinăpereti_cortina-6

Descrierea Sistemului

Albio 130 este un sistem pentru realizarea pereţilor cortină, uşor de realizat şi cu aplicabilitate în orice tip de construcţii. Cu o lătime vizibilă a profilelor de 50 mm, sistemul Albio 130 poate fi utilizat pentru realizarea de structuri autoportante pentru vitraje cu grosimea între 6mm si 36mm. Profilele de montant acopera, din punct de vedere al rezistentei mecanice, o gama larga de momente de inertie, cu valori cuprinse intre 60cm4 si 1192 cm4 (chiar pana la 1477cm4 prin utilizarea elementului de armare a montantilor). Sistemul Albio 130 pune la dispozitie o gamă variată de profile pentru realizarea capacelor decorative exterioare ale presoarelor utilizate la fixarea vitrajelor.

Utilizare

Realizarea de soluţii de închidere cu perete cortină a faţadelor clădirilor şi de soluţii pentru luminatoare.

 

Date Tehnice

1 Aliajul de aluminiu AlMgSi 0,5 F22, DIN 1725
2 Vopsirea in camp electrostatic Conform standardului european QUALICOAT
3 Anodizarea Conform standardului european QUALANOD
4 Tolerante ELOT EN 12020-2
5 Garnituri EPDM
6 Dimensiuni montant Latime: 50mm; Adancime: intre 66mm si 200mm
7 Dimensiuni traversa Latime: 50mm; Adancime: intre 45mm si 205mm
8 Grosimea vitrajelor Intre 6mm si 36mm
9 Clasificarea sistemului conform standardelor europene Permeabilitate la aer (EN 12152): AE
Etanseitatea la apa in regim static (EN 12154): RE1500
Etanseitatea la apa in regim dinamic (ENV 13050): 188Pa/563Pa
Rezistenta la incarcarea din vant (EN 13116): 1,5kN/m2
Rezistenta la impact (EN 14019): I3/E4
10 Coeficientul de transmisie termica 1.8 – 2.0 W/(m2K) (EN 10077-2:2003-10)
3.1 – 3.8 W/(m2K) (EN 10077-2:2003-10)

 

STET 2001

Sistem Perete Cortinapereti_cortina-7

Descrierea Sistemului

Sistemul Stet-2001 Thermo este un sistem pentru realizarea pereţilor cortină în varianta de ataşare a vitrajelor prin lipire cu silicon structural. Fiecare panel de vitrare este conectat de structura portantă a peretelui cortină prin suspendare. Prin utilizarea acestui sistem nu se realizează o structură continuă de montanţi pe toată înaltimea peretelui cortină. La fiecare nivel al construcţiei se realizează câte două grinzi principale orizontale (traverse) paralele între ele şi realizate în mod continuu pe toată lungimea desfăşurată a structurii fiecărui nivel al construcţiei. Caracteristicile de bază ale acestui sistem constau în performanţele deosebite pe care le poate atinge în privinţa rezistenţei la încarcarea din vânt, precum şi un excelent comportament antiseismic.

Utilizare

Realizarea de soluţii de închidere cu perete cortină a faţadelor clădirilor, cu o distanţă aparentă de 14mm între vitraje.

PVC-ALUMINIU - Telefon: +40.773.714.154 / E-mail: office@pvc-aluminiu.ro