Seria de profile Aluprof

32606-logo_aluprof
Aluprof MB-45  Avantajul foarte mare al sistemului Aluprof MB-45 îl reprezintă posibilitatea de îndoire a profilelor, realizandu-se astfel diferite tipuri de construcţii în arc de cerc.
  Etanşeitatea este asigurată prin utilizarea garniturilor speciale din cauciuc sintetic EPDM, rezistente la îmbătranire în timpul exploatării îndelungate.
Caracteristica de bază a sistemului este funcţionarea împreună cu sistemele de ferestre şi uşi MB-45D, MB-45F, MB-45FD, MB-60 şi MB-70.
  Universalitatea şi atractivitatea acestui sistemului de tamplarie este adiţional lărgită şi de posibilitatea de alegere între mai multe soluţii, în cazul detaliilor de construcţie, de exemplu izolarea cercevelei în partea de jos a uşii, izolarea uşilor culisante şi rabatabile, forma baghetelor pentru geamul termopan, forma şi înălţimea pragurilor uşilor.
  De asemenea, de acest sistem este legată construcţia uşilor încorporabile MB-45S.
  Aceasta oferta permite utilizarea pachetului de sticlă pentru ferestre termopan cu grosimea între 2 şi 35 mm şi între 2 şi 26 mm la ferestrele fixe sau uşi.

 

Aluprof MB-60

  Oferta MB-60 reprezinta un sistem modern de tamplarie din aluminiu care se foloseşte la executarea elementelor arhitecturale ce necesită izolare termică şi acustică: diferite tipuri de ferestre termopan, uşi, vitrine, construcţii structurale etc.

Profilele sistemului de aluminiu sunt structurate pe trei camere, adâncimea de construcţie a secțiunilor ferestrei termopan fiind de 60 mm pentru toc şi 69 mm pentru cercevea, iar la uşa de 60 mm şi respectiv 60 mm. Adâncimile secțiunilor în cazul cercevelei şi tocului dau efectul unei singure suprafeţe din partea exterioară după închidere – în cazul ferestrei şi efectul unei dublări a suprafeţei, cercevelei şi tocului – în cazul uşii. Forma profilelor de termopane permite realizarea unor construcţii a uşilor şi ferestrelor rezistente şi estetice.

Aluprof2

Există şi posibilitatea de îndoire a profilelor, precum tocuri, cercevele, baghete, care permit realizarea diferitelor tipuri construcţii în arc de cerc.

  Sistemul de tamplarie MB-60 se caracterizează cu un coeficient scăzut de transmitere a căldurii U – datorită utilizării compartimentelor termice şi a garniturilor. Profilele de aluminiu îndeplinesc cerinţele termice ale grupei de materiale 2.1 pentru ferestre şi 2.2 pentru uşi, conform DIN 4108. Puntea termică utilizată pentru acest sistem este în forma literei omega cu lăţime de 24 mm la ferestre şi de 14 mm la uşi, executata din poliamidă întărită cu fibră de sticlă. Forma poliamidei măreşte rigiditatea profilelor în raport cu poliamidele plane şi  facilitează evacuarea apei din secțiuni, asigurând în acelaşi timp o izolare termică adecvată în orice fel de condiţii atmosferice. Pragurile executate din HPVC şi garniturile din EPDM garantează o izolare excelentă a cercevelor pentru uşi şi asigura etansarea la aer şi apa.

Caracteristica de bază a acestui sistem de tamplarie este compatibilitatea perfectă cu sistemele de ferestre termopan şi uşi MB-45 şi MB-70. O astfel de idee de construcţie ne-a permis să obţinem şi să utilizăm multe elemente  compatibile în aceste sisteme, ca de exemplu: baghete comune adiacente geamului termopan, colţare, garnituri de etanşare, garnituri adiacente geamului, garnituri de închidere, feronerie comună, închizători, balamale şi multe procese tehnologice identice, ca de exemplu nituirea elementelor de îmbinare şi a transversalelor, lipirea colţarelor, tăierea diferitelor elemente, etc. Unul din efectele acestei unificări este atât aspectul exterior, cât şi cel interior al produselor, asa incat ferestrele si uşile cu închidere exterioară sau interioară realizate cu sisteme diferite sunt aproape identice.

 

Aluprof MB-70

Oferta MB-70 reprezinta un sistem modern din aluminiu care se foloseşte la executarea elementelor arhitecturale ce necesită izolare termică şi acustică, cum ar fi diferite tipuri de ferestre, uşi, vitrine, construcţii structurale etc.

Profilele acestui sistem de tamplarie sunt structurate pe trei camere, adâncimea de construcţie a profilului ferestrelor termopan este de 70 mm pentru toc şi 79 mm pentru cercevea, iar a uşilor de 70 mm şi respectiv 70 mm. Adâncimile profilelor în cazul cercevelei şi tocului dau efectul unei singure suprafeţe din partea exterioară după închidere – în cazul ferestrei, şi efectul unei Aluprof3dublări a suprafeţei cercevelei şi a tocului – în cazul uşii. Forma profilelor permite realizarea unor construcţii a uşilor şi ferestrelor rezistente şi estetice. În sistemul de tamplarie MB-70 este posibilă, de asemenea, realizarea ferestrelor cu aşa-zisa „cercevea ascunsă” MB-70 US şi MB-70 Industrial, care este excelentă pentru modernizarea clădirilor postindustriale, istorice si monumentale.

Sistemul de tamplarie MB-70 se caracterizează printr-un coeficient scăzut de transmitere a căldurii U – datorită utilizării compartimentelor termice speciale şi a garniturilor. Acest lucru este foarte important în momentul când cerinţele legate de economisirea energiei şi protecţia mediului înconjurător devin din ce în ce mai exigente. Profilele acestui sistem de termopane îndeplinesc cerinţele termice ale grupei de materiale 1 pentru ferestre şi 2.1 pentru uşi, conform DIN 4108. Puntea termică utilizată  în acest sistem este în forma literei „omega” cu lăţime de 34 mm pentru ferestre şi 24 mm pentru uşi, executata din poliamidă întărită cu fibră de sticlă. Forma specifică a poliamidei măreşte rigiditatea profilelor în raport cu poliamidele plane şi facilitează evacuarea apei din secțiuni, asigurând în acelaşi timp o izolare termică adecvată în orice fel de condiţii atmosferice. Compartimentele termice utilizate la ferestre sunt adiţional etanşate.

Datorită utilizării printre altele a compartimentelor termice cu astfel de forme, pentru creşterea  gradului de izolaţie termică nu mai este necesară completarea suprafeţelor dintre acestea cu spumă.

Etansarea este asigurată datorită utilizării garniturilor speciale din cauciuc sintetic bicomponent EPDM: masiv şi celular, care garantează rezistenţa la îmbatranire în timpul exploatării îndelungate, precum şi o foarte bună izolare termică. MB-70 este primul sistem de tamplarie din aluminiu la care a fost utilizat acest material pentru realizarea garniturii centrale.

Acest sistem de termopane permite utilizarea pachetelor de sticla cu grosimea între 21 şi 57 mm pentru ferestre şi între 12 şi 48 mm pentru panouri fixe sau uşi. Un interval atât de larg pentru umplere garantează posibilitatea de utilizare a tuturor tipurilor de geamuri standard sau atipice.

Sortimentul bogat de culori din paleta standard permite satisfacerea cerinţelor celor mai exigenţi clienţi.

Sistemul de tamplarie MB-70 posedă aprobarea tehnică a Institutului Tehnicilor de Construcţie (ITB) pentru ferestre şi uşi de balcon (AT-15-4647/2000).

 

PVC-ALUMINIU - Telefon: +40.773.714.154 / E-mail: office@pvc-aluminiu.ro